MENU

Heidens ritueel in stadions voor WK voetbal

ZEEWOLDE - Het Nederlands voetbalelftal speelt haar eerste wedstrijd tijdens de WK in Duitsland in een stadion dat door een sjamaan 'gereinigd' is.

 

Tzamarenda Naychapi (36) is een sjamaan uit Ecuador die onlangs op uitnodiging in Duitsland was en daar zijn heidense praktijken mocht uitoefenen in het Olympiastadion in Berlijn (waar onder meer de finale wordt gespeeld) en in het Zentralstadion in Leipzig, waar het Nederlands elftal op 11 juni aantreedt tegen ServiŽ en Montenegro. De twee andere wedstrijden in de voorronden speelt Nederland in Stuttgart (tegen Ivoorkust) en Frankfurt (tegen ArgentiniŽ).

 

 

 

 

 

Tzamarenda Naychapi tijdens zijn heidens ritueel in het Zentralstadion in Leipzig. (Foto Idea)

 

In Duitsland is opschudding over de actie van de sjamaan ontstaan, nadat het evangelisch persbureau Idea de zaak openbaar maakte. Niet bekend is of de sjamaan ook de andere tien stadions in Duitsland, waar wedstrijden voor het WK worden gespeeld, heeft 'gereinigd'. De 36-jarige man had dat wel aangekondigd. Het WK voetbal begint op 9 juni en eindigt op 9 juli.

In het Olympiastadion in Berlijn wordt deze zomer overigens niet alleen gevoetbald. Op 15 juli staat een internationaal aanbiddingsevenement op het programma onder de titel 'Calling all nations'.


©Uitdaging - http://uitdagingonline.nl

 

Interkerkelijke werkgroep "Bijbel of New age" -  http://bijbelofnewage.info